background
EN FR NL

Home

Bib Gourmand voor restaurant Docks

Om deze vermelding in de gids te krijgen moet het restaurant een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding hebben.

Nieuwsbriefclick
Lunch Nieuwsbriefclick
Onze keuken is elke dag open van 12 tot 14u30. ‘s Avonds staan onze chefs voor u klaar van 18 tot 23 uur. Zondag gesloten.

Ideaal dus voor wie voor of na een theatervoorstelling, film, event, ... van onze gerechten wil genieten. Vrijdag en zaterdag blijven onze chefs zelfs op post tot middernacht ! Speciaal voor vroege en late diners. Onze bar is doorlopend open vanaf 12 uur.
Le Devant

Kalender

16-18 OKTOBER : OESTERWEEKEND

16-18 OKTOBER : OESTERWEEKEND
Het wordt weer uitkijken naar het weekend van 16 t/m 18 oktober!
Samen met enkele vooraanstaande oesterkwekers, kan u weer genieten van een ruim aanbod van deze heerlijke Zeeuwse, Franse, Engelse of Ierse schelpen, aan uitzonderlijke voorwaarden.
Hou je van oesters? Zorg dat zeker dat je er bij bent!

Nieuws

MICHELIN BIB GOURMAND 2014

05/11/2013
MICHELIN BIB GOURMAND 2014
De zesde editie van de Bib Gourmand Benelux, de gids met de beste restaurants met een menu onder de 35 euro, werd maandag 4 november jongstleden voorgesteld.
We zijn fier al meer dan 8 jaar deel te mogen uitmaken van de restaurants die door Michelin geselecteerd zijn omwille van hun goede prijs/kwaliteit verhouding.

Pleasures Magazine Out Now

27/04/2013
Pleasures Magazine Out Now
Lekker eten.
Daar zijn we in onze drie brasseries al meer dan twintig jaar dagelijks mee bezig. Lekker eten heeft ook nooit hoger op de media agenda gestaan dan vandaag. Onze brasseries krijgen in diezelfde media gelukkig regelmatig aandacht.

Waarom dan nog een eigen magazine?
We willen onze typische 'feel good factor', waarover de pers het ook zo graag heeft, met dit magazine Pleasures extra vorm geven.

We vonden het dan ook evident dat we daarbij onze medewerkers aan het woord laten komen.

Zij bepalen de inhoud.
Onze chefs maken onze eigen Le Devant Bressekippen klaar. Onze sommeliers zorgen ervoor dat onze wijnkelders rijk geschakeerd zijn. Onze medewerkers zorgen ervoor dat u tevreden bent.

En last but not least.

Zij zorgen samen elke dag voor die unieke 'feel good factor' waarvan alleen zij het geheime recept kennen.

Veel leesplezier.

Dimitri De Cuyper

www.pleasuresmagazine.be
Lees meer

Producten

VERTE DES BARDIÈRES & KARA SAVI

VERTE DES BARDIÈRES & KARA SAVI
Twee oesters
exclusief voor
PQD geaffineerdPakhuis, La Quincaillerie en Dock’s Café introduceren eigen oesters VERTE DES BARDIÈRES & KARA SAVI.
Deze oesters zijn vanaf nu exclusief te ontdekken
in Docks Café samen met andere soorten uit
8 streken in Frankrijk, Zeeland en Ierland.

HAMPSHIRE LAM

HAMPSHIRE LAM
Voor de chefs van de brasseries Pakhuis, Dock's Café en La Quincaillerie worden op de hoeve Le Devant in de Bressestreek niet enkel wereldbefaamde Bressekippen gekweekt. Op de uitgestrekte weiden grazen ook schapen en lammeren.
Naar aloude traditie zorgt zo'n kudde immers voor een natuurlijk evenwicht. Meer nog. Kippen en lammeren leven er in perfecte symbiose. Of hoe de natuur met een kudde schapen de kwaliteit van de Bressekippen nog een handje toesteekt. Bressekippen leven overdag in open natuur en houden van kort gewiekte weiden. Continu grazende schapen zorgen ervoor dat het gras altijd kort staat. Zo moeten we de weiden niet meer maaien maar het voortdurende schietende gras wordt vooral ook door de kippen gewaardeerd. De jonge grassprietjes kunnen ze met hun bek veel makkelijker de baas dan flink doorgegroeid gras.” Maar er is nog een tweede voordeel wat wijst op een natuurlijke symbiose. Schapen brengen mest voort waardoor het gras sneller groeit en dus ook meer gezond natuurlijk voedsel oplevert. Daarnaast zorgt de mest van de schapen er ook voor dat er meer vliegen, larven, regenwormen en mollusken op het terrein zijn. Die insecten worden door de kippen bijzonder gewaardeerd en op die manier krijgen ze in hun dieet ook extra proteïnen.

Op de weiden van Le Devant grazen Hampshire schapen en lammeren. Het Hampshire ras met zijn typische zwarte neus geniet bekendheid omwille van zijn vroegrijpe ooien die zeer vruchtbaar zijn. De dieren hebben mooie ronde bouten en een extra gespierde nek. Het vlees heeft een uitgesproken zachte smaak. Door al die kwaliteiten wordt het Hampshire ras veelvuldig gebruikt om andere rassen door kruising te versterken. De jonge lammeren zijn wollig, zwaar en goedgevormd en worden wel eens met berenjongen vergeleken

(Bron: Pleasures Magazine uitgegeven door PQD)
Lees meer

Pers

  • EIGEN KWEEK OP ZEE : Platte en holle, kleine en grote: Les nouvelles huîtres sont arrivés. Drie bekende oesterboeren-twee uit Frankrijk, een uit Zeeland-leveren een speciale gehand tekende ‘kweek’ aan drie Belgische brasserieën.
    Bron : De Morgen Magazine 02/11/2013
  • JOVIALITEIT LANGS DE SCHELDE : Hoge scores deze week, maar het totaalplaatje van Dock’s Cafe klopt dan ook als een bus. Deze zaak mikt niet op de allerhoogste sterrentrap van de gastronomie, maar op een oerdegelijke, feilloos uitgevoerde brasseriekeuken op basis van dagverse producten. Het interieur achter de nochtans zware Zweinstein-deur langs de kaaien ademt ook deze warme bistrosfeer uit, met de bartoog het overvloedige houtwerk en vooral de centrale trap als blikvangers…
    Bron : Citta Magazine januari 2013

Links