Dock's Barok 'n Roll Tour!

Het Barokinterieur van Dock's leent zich perfect tot een samenwerking tijdens het Barokjaar in Antwerpen. Samen met Lekker Antwerpen en de Stadsgidsen kwamen we op het idee een Barok-tour te ontwikkelen. Niet vergeten: Barok staat ook voor overvloedig eten en drinken! De perfecte combinatie dus. 

 

Wandeling

Duurtijd van de wandeling: 2 uur.

Deze wandeling is complementair met de wandelingen die de toeristische dienst brengt in het kader van het Barokjaar. We staan met deze wandeling stil bij verschillende elementen van Barok, zilver en diamant. Tijdens de wandeling zijn er ook 3 proevertjes.

Parcours:

Suikerrui, Kaasstraat, W. Ogierplaats, Zilversmidstraat, Braderijstraat, Vleeshuis, Lange Doornikstraat, Veemarkt, Zwartzustersstraat, Stoelstraat, Zirkstraat, Lange Koepoortstraat, Melkmarkt, Eiermarkt en Groenplaats

Aantal deelnemers per gids: 10 tot 20 personen. Voor groepen van meer dan 20 personen, schakelen wij meerdere gidsen in.

 

Menu

Voor of na de wandeling geniet u in het barok kader van Dock’s van een 3-gangen menu met een barokke toets!

 

Op tafel: Rond zuurdesembrood of pistolets met spleetje.
Anekdote uit die tijd: men deed een spleetje in het brood omwille van dat men het brood dan beter kan breken. 

Ceviche van zeebaars, verjus met groene kruiden en Zeeuwse mosselen
(Naargelang het seizoen, kan de zeebaars vervangen worden door een variant.)
Link met barok: Door de vis te garen in zuren, konden ze in die tijd de vis langer bewaren.

***

Bout van Bressekip van onze eigen hoeve ‘Le Devant’, gevuld met amandelen, artisjok, wortelen en champignons.
Link met barok: artisjok en amandelen waren populair in die tijd. De Bressekip wordt eerst gekookt en dan gebakken. Een populaire kooktechniek uit die tijd.

***

Plattekaastaart met compote van rode vruchten.
Link met barok: plattekaas was zeer populair. Eerst bij de armen, maar daarna ook bij de rijken. Fruit werd bewaard door er compote van te maken.

 

Prijs per persoon (inbegrepen: de wandeling, de gidsvergoeding, 3 proevertjes, menu exclusief dranken): 55 Euro per persoon. Drankenarrangementen kunnen steeds apart besproken worden!

(Dit arrangement kan geboekt worden vanaf 8 personen, maar omwille van de gidsenvergoeding, ligt de prijs dan 3 Euro hoger per persoon.) 

Reserveer hier dit arrangement